Ånga fångad i en glaskub

Helle Kvamme, scandinavisk konstnär bosatt på Öland har byggt en glaskub några meter ovan backen som innehåller ånga utan att vara en bastu.

Helles egen text till den lilla glaskuben:

”Energi omvandlas från en form till en annan, kan det inte skapas eller förstöras.
I en kommentar till förändringar i vår miljö, på kort sikt och långsiktiga. Genom experiment under dagar och nätter arbetar i glaskub miljön. Att ha tolerans i vår föränderliga miljö har varit min motivation för att skapa Steam studio.”

Små hus behöver inte bara vara ett hus för att bo i det kan också vara ett bygge som skapar nya tankar.

Ett kul och tankvärt litet hus.
Helle Kvammes webbplats
Published in: on 14 januari, 2012 at 21:22  Comments (1)  
Tags: , ,

Inglasat betongträdhus

Nordweahaus ligger vid Bodensjön i Österrike. En småbåtshamn  och före detta stenbrott byggdes huset som ett landmärke 2009.

Det blev en glaslåda som växlar färg.

Det är en betongkonstruktion som glasats in och LED-belysningen har ritats in från början.

Betongen har mjuka trädliknande former ger en kontrast till de hårda materialen.

LED-belysningen är RGB, trefärgsblandning som kan ge alla färger till vitt. Färgförändringarna styrs via DMX, ett digitalt styrsystem, som ger en jämn färgövergång.

LED belysning är energisnål och avger relativt lite värme och har ett bra färgspektra. Tyvärr är det ganska dyr, kräver elektronik och passar dåligt i befintliga armaturer.

Men i detta nybygge ser det ut som de lyckats med att kombinera arkitekturen med belysningen.
Ledonligthning, ljusfirman, PDF dokument på tyska.

Kyligt och dragit hus

Lite kylslaget hus baserat på en nätkonstruktion.

glacierhouse_7_3

Det är ett verk av Olafur Eliasson.

glacierhouse_3_3

Huset baserar sig på en nätkonstruktion som har spolats med vatten.

glacierhouse_6_3

Det ger ett vackert rum när solen lyser igenom väggarna.

glacierhouse_1_3

Fotona kommer ifrån hans webbplats.


Published in: on 3 juli, 2009 at 0:16  Kommentera  
Tags: , ,

Observatorium att slappa i

Blank Studio i Phoenix Arizona USA har ritat ett hus som de kallar Observatory.

Det är en enkel byggnad med glasväggar som har grundplanet en bit upp.
Ingången är en trapp som ligger centralt i byggnaden så att glasväggarna går runt hela byggnaden.
      

Så det är nog inte stjärnorna man vill observera utan naturen en liten bit uppifrån.
Det kan vara fint att slippa vädrets nycker och sitta med en god dryck och studera omgivningen.

Ett problem med glasade väggar är att man ser lättar från den mörka sidan till den ljusa så på dagen ser man innefrån och ut, men på kvällen blir man själv observerad. 
Arkitektkontoret verkar vara mer idébaserat än producerande. 
Kika vidare på:

Blank Studio

Published in: on 16 december, 2008 at 21:35  Kommentera  
Tags: , , ,